San Francisco: Een veelzijdige rondreis

San Francisco is absoluut één van de leukste steden aan de westkust van de Verenigde Staten. U moet absoluut een bezoekje brengen aan deze stad tijdens een rondreis langs de westkust van Amerika. San Francisco wordt ook wel de meest ‘Europese’ stad van de VS genoemd, vanwege zijn charmante stadscentrum, wat (regelmatig) zeldzaam is in een land. Ontdek daarom dé ultieme top 10 bezienswaardigheden door Amerika Rondreizen van deze Europese stad!

  1. The Golden Gate Bridge

Uiteraard staat met stip op nummer één The Golden Gate Bridge. Dit is wellicht wel de beroemdste brug van de wereld, en uiteraard erg verdiend onderdeel van de zeven wonderen van de moderne wereld. De brug werd gebouwd in vier jaar en werd officieel geopend in 1937. Dankzij de brug hoefden de locals niet langer de veerboot te pakken om aan de overkant van de baai te komen. De bouw was niet zonder risico: maar liefst elf bouwvakkers kwamen om, en negentien bouwvakkers werden gered door het net dat nog onder de brug gespannen was.

Het is hierbij erg leuk om een fiets te huren en op die manier over de Golden Gate Bridge te fietsen, van waaruit u een geweldig uitzicht hebt over de hele skyline van San Francisco. Het is wel even een flinke klim om er te komen, maar dan hebt u ook wat. Het mooiste uitzicht op de brug zelf hebt u vanaf de Battery East Trail.

  1. Het Golden Gate Park

Er is toch niets lekkerder dan een park opzoeken tijdens een stedentrip? Even aan de drukte ontsnappen en het gevoel hebben dat u middenin een natuurgebied bent, terwijl u nog steeds in het hart van de stad loopt. U kunt iets ten zuiden van de Golden Gate Bridge het gelijknamige Golden Gate Park vinden.

Dit park is zelfs nog groter dan het Central Park in New York en kent 13 miljoen jaarlijkse bezoekers. U kunt in het park eveneens de Japanse Garden vinden die u verderop in deze top 10 kunt vinden.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Golden Gate Park.

  1. Een ritje maken met de Cable Car

De Cable Car is een leuke belevenis, waarin u zeker even een ritje moet maken. Vroeger waren er maar liefst 23 tramlijnen in San Francisco, waarvan er nu nog slechts drie over zijn en enkel door toeristen gebruik van gemaakt mag worden. De trams worden met de hand bestuurd. Het kost 7$ om een ritje te maken met de tram, die u ter plekke af kunt rekenen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Cable Car trams.

  1. Lombard Street

U zult de beroemde Lombard Street vast weleens op foto’s hebben gezien. Het is de meest bochtigste straat ter wereld! Dit is trouwens maar een klein onderdeel van de hele straat, wat bestaat uit maar liefst acht haarspeldbochten. Het leukste om hierin natuurlijk te doen is om zelf naar beneden te rijden (de straat is eenrichtingsverkeer).

  1. Alcatraz Island

Misschien is Alcatraz wel de meest bekendste gevangenis ter wereld. Deze gevangenis ligt op een eiland en 2,5 kilometer van de kust af. Het gelijknamige eiland stond eerst op een militair fort, toen werd het een militaire gevangenis en van 1934 tot 1963 werd het omgedoopt tot een federale gevangenis, waar onder meer Al Capone gevangen werd gehouden.

Let er wel op dat u van tevoren kaartjes moet reserveren om een bezoek te brengen aan de gevangenis Alcatraz. Tickets zijn niet van tevoren te koop en zijn soms al dagen van tevoren uitverkocht. Houd er rekening mee dat een bezoek aan deze gevangenis minimaal drie uur kan duren inclusief een bijbehorende boottocht en audiotour, en dit alles bij elkaar kost u zo’n $39,90,-. Tickets worden vanaf 90 dagen van tevoren online aangeboden en koopt u bij de officiële verkoper.

  1. Chinatown San Francisco

San Francisco kent één van de grootste Chinatowns die buiten Azië ligt. Het is ontzettend leuk om hier even een bezoekje aan te brengen en u even kort in China te wanen. Het idee van gelukskoekjes zou hier ook zijn uitgevonden. U kunt de San Francisco Fortune Cookie Factory bezoeken om meer te weten te komen over deze traditie. En vergeet vooral ook niet bij één van de ontelbare restaurantjes te eten voor het beste Chinese eten en dat buiten China!

  1. Pier 39 & Fisherman’s Wharf

San Francisco is een stad waar het allemaal gaat om water. Ga dan ook vooral naar Fhisherman’s Wharf. Oorspronkelijk is dit een zeeliedenbuurt, maar nu staat het eigenlijk voornamelijk bekend als een toeristenhotspot. De kade is beroemd vanwege zijn vele visrestaurants en het uitzicht op de gevangenis Alcatraz.

Het leukste stukje van Fhisherman’s Wharf is echter Pier 39, dat aan de oostkant is gelegen. Als u gelukt hebt ziet u daar namelijk een grote groep Californische zeeleeuwen heerlijk van het zonnetje genieten. Waarschijnlijk ruikt u ze trouwens al van ver, voordat u ze daadwerkelijk ook ziet. Ze zijn er in principe het hele jaar behalve in de zomermaanden juni en juli, wanneer ze verkassen naar de warmere wateren van Zuid-Californië om zich zo voort te kunnen planten.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Fhisherman’s Wharf.

  1. Union Square

Union Square is het bekendste plein in San Francisco. Dit plein werd in 1850 aangelegd, waarna het vervolgens langzaam uitgroeide tot het belangrijkste winkelgebied van de stad. U kunt in de wijk rondom het plein veel restaurantjes en winkels ontdekken. Het is ondertussen ook de plek geworden waar u de jaarlijkse kerstboom kunt vinden, en waar eveneens veel concerten plaatsvinden.

  1. Twin Peaks Uitzichtpunt

Wanneer u het beste uitzicht over San Francisco zoekt, moet u de Twin Peaks beklimmen. Dit zijn twee heuvels met een hoogte van 281 meter en bieden een 360 graden uitzicht over de stad en de hele omgeving van San Francisco. Dat beklimmen valt overigens wel mee…. U kunt op zijn Amerikaans met de auto naar boven rijden, en vanaf daar de laatste trappetjes naar boven beklimmen. Het kan hier wel iets kouder zijn, dus vergeet vooral niet uw warme kleding aan te trekken.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Twin Peaks.

  1. Japanese Tea Garden

We haalden deze Japanese Tea Garden al eerder even aan, maar u kunt deze tuin dus vinden in het Golden Gate Park. In eerste instantie werd de tuin ook gebouwd voor een world fair; die van 1894. Dit maakt het met zekerheid de oudste tuin van de Verenigde Staten. Struin over de vele kronkelige paadjes door de tuin heen en bewonder de prachtige architectuur, de groene planten en de vijvers.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Japanse familie die de tuin had aangelegd, de Verenigde Staten uitgezet vanwege de gespannen verhouding tussen de twee landen destijds. De tuin werd hernoemd naar ‘’Oriental Tea Garden’’, en de tuin kreeg een wat meer Chinees uiterlijk. In 1952, na ondertekening van het vredesverdrag, werd dit weer veranderd. Daarna werd de tuin langzaamaan weer wat Japanser van uiterlijk, voornamelijk vanwege veel donaties uit Japan, als teken van vrede tussen de twee landen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Japanese Tea Garden.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in San Francisco ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze 'Europese' stad móet boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in San Francisco aan!

FOX Rondreizen Verenigde Staten