Nashville: Dé stad van de countrymuziek

U maakt een bijzondere Amerikaanse stedentrip naar de stad Nashville. Hier weerklinkt de countrymuziek in de straten en maakt u kennis met de geboorteplaats van deze opkomende muziekstijl. Of u nou liefhebber hiervan bent of niet, tijdens een bezoek aan Nashville kunt u hier niet aan ontsnappen.

Nashville is een typisch voorbeeld van een Amerikaanse stad waar u op een muzikale manier kennismaakt met lokale tradities en folklore. Historische bezienswaardigheden in Nashville zijn er haast niet, maar u komt hier dan ook vooral vanwege de vriendelijke inwoners, het lekkere eten en de goede sfeer. Amerika Rondreizen beschrijft hieronder wel de top 10 bezienswaardigheden in Nashville, zodat u ongeveer een indruk heeft van wat u kunt doen in deze stad.

  1. Music Row

Nashville staat natuurlijk bekend als dé hoofdstad van de countrymuziek en daar kunt u uiteraard niet omheen tijdens uw bezoek hier. Een van de bekendste plekken op het gebied van muziek is Music Row, wat een historisch district is in het centrum van Nashville. Hier kunt u allerlei bedrijven vinden die met muziek te maken hebben, denk hierbij aan platenlabels en opnamestudio’s en radiostations en productiehuizen. In Music Row zijn veel beroemde popsongs ontstaan en dat kunt u aan alles zien. In de vele barretjes langs Broadway klinkt harde gitaarmuziek en in de platenwinkels kunt u het erfgoed van deze stad aanschaffen als herinnering aan uw rondreis.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Music Row.

  1. Country Music Hall of Fame and Museum

 Dit is nog zo’n plek die u als echte muziekliefhebber absoluut niet kunt overslaan in Nashville. Het Country Music Hall of Fame and Museum. Hier dompelt u zich als het ware onder in de geschiedenis van de countrymuziek, want het museum heeft namelijk een van de grootste muziekcollecties ter wereld. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken met geluidsfragmenten, videobeelden, foto’s en memorabilia van onder meer Patsy Montana, Elvis en Johnny Cash. In Montana kunt u ook het Johnny Cash museum bezichtigen, waar u nog veel meer te weten kunt komen over het leven van de Amerikaanse zanger.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Country Music Hall of Fame and Museum.

  1. AT&T Building

Het record van het hoogste gebouw in Nashville staat op naam van de AT&T Building. Dit indrukwekkende gebouw is zelfs het hoogste van de gehele staat en vanuit de wijde omtrek te zien. Het gebouw met de twee beeldbepalende torens wordt ook wel Batman Tower genoemd en u moet bevestigen dat deze gelijkenis helemaal klopt.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Trolling Tours.

  1. Shelby Street Pedestrian Bridge

De Shelby Pedestrian Bridge staat boven de Cumberland Rivier en verbindt het oosten van de stad met downtown Nashville. De brug is enkel toegankelijk voor voetgangers en een beroemde plek onder de lokale bevolking. Vanaf de brug hebt u namelijk een geweldig uitzicht over de hele stad, en kunt u de mooiste romantische wandelingen maken.

  1. Yazoo Brewery

In de kroegen in Nashville kunt u het overal drinken: Yazoo Beer. Dit is lokaal gebrouwen bier dat sinds 2003 in Nashville wordt gebrouwen en is echt niet meer uit de stad weg te denken. Liefhebbers van bier moeten daarom zeker niet een kijkje vergeten te nemen bij de lokale brouwerij, waar u alles te horen krijgt over het brouwproces. U kunt ervoor kiezen om aan te schuiven in de bar van de brouwerij, maar het is leuker om hier een rondleiding te volgen. In 45 minuten leert u alles over het Yazoo bier en kunt u natuurlijk ook van alles proeven. Om in Amerika alcohol te drinken moet u overigens wel minstens 21 zijn. Er wordt daarom in de brouwerij erg streng gecontroleerd op paspoorten en identiteitskaarten.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Yazoo Brewery.

  1. Centennial Park

Nashville is een hele groene stad met maar liefst honderddertien parken. Mocht u even willen ontsnappen aan de hectiek op straat, dan is het altijd maar een klein stukje lopen naar het dichtstbijzijnde park. Veruit een van de mooiste straten in Nashville is het uitgebreide Centennial Park. U kunt hier lange wandelingen maken en er vallen zelfs nog een aantal dingen hier te zien. Er staat bijvoorbeeld een dertien meter hoog standbeeld van de godin Pallas Athena en u kunt hier een vergelijkbaar gebouw bezoeken van het Pantheon uit Athene. Een stukje Griekenland middenin het centrum van Nashville.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Trolley Tours.

  1. Printer’s Alley

Het centrum van Nashville bestaat eigenlijk praktisch uit winkels waar u cowboyhoeden kunt aanschaffen, muziekcafés en platenwinkels. Een van de meest beruchtste straten kunt u hier ook vinden. Hier bevond zich van oorsprong de rosse buurt van Nashville, al komt u er tegenwoordig met name nachtclubs, karaokebars en pubs tegen. Een leuk nieuwtje: de naam verwijst naar de drukkerijen die hier in het begin van de 20e eeuw zaten en naar de printindustrie.

  1. Het Parthenon

In Nashville is -zoals benoemd bij Centennial Park- een uniek gebouw te vinden. Wanneer u in Athene bent geweest, komt u dit gebouw zeer waarschijnlijk bekend voor. Het Parthenon in Nashville is namelijk een betonnen replica van het originele Parthenon dat in Athene staat. Het Parthenon in Nashville ligt dus in het Centennial Park en is op het moment een museum voor kunst. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden in Nashville.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Trolley Tours.

  1. Nashville Shores

Brengt u in de zomer een bezoek aan Nashville? Dan is het er naar alle waarschijnlijkheid bloedheet. Het waterpretpark Nashville Shores is dan de afkoeling die u nodig zult hebben. Dit waterpretpark ligt bij Parcy Priest Lake en heeft verschillende zwembaden en glijbanen waar zeker kinderen zich prima een hele dag kunnen permitteren. U kunt zelf op het omliggende grasveld lekker gaan liggen en zonnen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf lekker mee gaan roetsjen op de glijbanen!

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Nashville Shores.

  1. Nashville Zoo

Een andere leuke bezienswaardigheid voor uw kinderen, maar ook zeker voor volwassenen, is de Nashville Zoo. Deze dierentuin werd pas in 1996 geopend en is hierdoor een stuk jonger dan andere dierentuinen in Amerika. Toch doet dat niets onder aan uw bezoek aan deze dierentuin. Er leven een hoop verschillende diersoorten in de Nashville Zoo. Denk hierbij aan witwanggibbons, roodbuikpiranha’s, Chinese kraanvogels en gilamonsters. Tijdens een wandeling door deze dierentuin komt u langs de exotische diersoorten en ook langs de Jungle Gym. De Jungle Gym is voor kinderen en hierin kunnen ze, wellicht raadt het u al, lekker glijden, schommelen, rennen en lekker rondspetteren in de speeltuin.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Nashville Zoo.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in Nashville ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze muzikale stad móet boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in Nashville aan!

333Travel - Ontdek Amerika