Miami: Hét zuiden van Sunshine State Florida

Eigenlijk heeft Miami niet echt een uitgebreide introductie nodig. De stad in Florida staat bekend om haar zonnige klimaat, prachtige stranden en om haar geweldige atmosfeer. De stad is absoluut in staat om u te betoveren en voor altijd een diepe indruk op u te maken, mede door de vele bezienswaardigheden die Miami kent. Zo heeft deze stad het indrukwekkende Miami Beach en het constant ontroerende Holocaust Monument. Lees snel verder wanneer u dé top 10 van bezienswaardigheden in Miami wilt ontdekken!

  1. Miami Beach

U denkt zeer waarschijnlijk bij het horen van de naam ‘Miami’ direct aan een van de zonnige stranden, waar u met heerlijk zonnige temperaturen ligt te genieten van het mooie weer. Miami Beach is dan ook de voornaamste reden waarom mensen naar Miami reizen. Aan het einde van de middag hier even heerlijk relaxen is zeker een van de vermakelijkste dingen om te doen in deze stad, maar Miami Beach ligt in hetzelfde gebied waar eveneens de grootste bezienswaardigheden van Miami liggen. Theoretisch gezien ligt het strand net buiten de stad, pal in het Art Deco District, wat een wijk vol met bijzondere gebouwen is.

Het bezichtigen van de verbluffende hotels, winkelgevels en andere gebouwen in de art deco architecturale stijl, kunt u het beste doen met een wandeltour wat tevens een van de meest cultuurrijke excursies in Miami is.

  1. Little Havana

Ondanks dat Obama het een stuk makkelijker heeft gemaakt om tussen Cuba en de VS te pendelen, en Trump weer een stuk moeilijker, kunt u gewoon exact dezelfde sfeer proeven in de wijk Little Havana. Dit is vrijwel een van de hipste wijken in Miami. Oud-dictator Fidel Castro kwam in de jaren vijftig aan de macht, met als gevolg dat veel Cubanen naar het Amerikaanse schiereiland vluchtten. Zij brachten hun cultuur mee door middel van het thema Calle Ocho (8th street), waar Latijnse muziek uit de huizen in de mediterraanse stijl naar buiten komt en waar de scherpe lucht van tabak de overhand heeft.

Er worden in Miami relatief veel excursies aangeboden waarbij u met een ervaren gids de mooiste plaatsen in de wijk krijgt te zien, en hier eveneens veel leert over het leven van deze Cubanen in Amerika.

  1. Lincoln Road

Lincoln Road wordt nog vaak vergeleken met Fifth Avenue in New York. Langs deze weg kunt u dan ook eindeloze theaters, winkels en koffieshops vinden. Aan het einde van de middag even struinen en winkelen op Lincoln Road behoort zeker tot een van de leukste activiteiten in Miami om uw dag door te brengen. U kunt wat cultuur opsnuiven in het Colony Theatre, waar heel veel bekende stukken worden opgevoerd. Wanneer u uw auto kwijt wilt moet u alleen even twee keer nadenken. De Herzog & de Meuron is misschien wel de meest glamorous parkeergarage van de hele wereld. Echter is en blijft Lincoln Road ook nog steeds een van de leukste bezienswaardigheden wanneer u misschien niet zo gek bent op shoppen en/of theater. Al is het alleen maar voor de bruisende sfeer die hier hangt.

  1. Bayside Market

Bayside Marketplace is een van de drukstbezochte plekken in Miami. Het heeft wel wat weg van een boerenmarkt in de binnenstad. Er is hier dagelijks live entertainment, verschillende cafés en restaurantjes én ten slotte meer dan 150 toeristische winkels. U kunt u misschien wel voorstellen dat hier niet enkel toeristen komen, maar dat ook de locals hier vaak komen shoppen. Dit komt met name door het ruime aanbod met uiteraard de bekende winkelketens en daarnaast de unieke winkeltjes die je nergens anders ziet. Zoals de naam u waarschijnlijk al heeft doen vermoeden, ligt deze markt pal aan het water met daarbij mooi uitzicht op zowel de dokken als de boten. De meeste bezoekers komen hier puur en alleen voor de sfeer die er hier hangt.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Bayside Market.

  1. Bayfront Park

Bayfront Park ligt in het oosten van Biscayne Boulevard en is een van de plaatsen die je niet mag missen tijdens je bezoek in Miami. Dit publieke park ligt in de binnenstad van Miami en is de setting van relatief veel evenementen, zoals bijvoorbeeld de New Year’s Ball Drop, voorstellingen en zelfs concerten die allemaal plaatsvinden in het Bayfront Park Amfitheater.

Een van de absolute hoogtepunten in dit publieke park die je eigenlijk niet hoort te missen is de Pepper Fountain, een volledig elektronisch gestuurde fontein. Daarbij heb je ook nog drie belangrijke monumenten: allereerst de Torch of Friendship, die de goede relaties van Miami met de landen uit Centraal- en Zuid-Amerika laat zien, de World War II Memorial en ten slotte de Challenger Memorial, die dienst doet als herdenkingsplaats voor de crew die destijds overleed in 1986 na de ontploffing van het ruimtetuig. Deze drie monumenten zijn een extra troef waarom het Bayfront Park absoluut een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Miami is om te bezoeken.

  1. Het Vizcaya Museum

Dit museum en de daaromheen liggende tuinen zijn absoluut een van de verborgen schatten van Miami. Zowel de kunstwerken, het domein zelf en de architectuur van het gebouw zijn goede argumenten om het Vizcaya Museum per direct op je to-do-lijstje te zetten voor je bezoek aan deze stad. Het domein was voorheen een winterbestemming voor de industrieel James Deering, en is eveneens gebouwd in de Italiaanse renessaince stijl. De villa zelf bestaat uit in totaal 34 kamers, die allemaal zijn gebouwd rondom een centrale patio. Tegenwoordig doen de kamers dienst als museum voor de kunstwerken uit de 15e tot en met de 19e eeuw die hier worden tentoongesteld. In ditzelfde gebouw hebben een heleboel wereldleiders elkaar ontmoet, onder meer president Reagan en paus Johannes Paulus II in het jaar 1897. Het Vizcaya Museum is zeker één van de bezienswaardigheden in Miami die kunst- en geschiedenisliefhebbers niet moeten overslaan.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Vizcaya Museum.

  1. Jungle Island

Jungle Island is een interactief zoölogisch park waar u met een heleboel variaties aan diersoorten kunt kennismaken. Dit park is zeker een van de beste activiteiten in Miami voor wie met kinderen op reis is. Hier leven maar liefst 1100 vogelsoorten in de nagebouwde setting van een tropisch regenwoud, terwijl de botanische tuinen over meer dan 2000 verschillende exotische plantensoorten beschikt.

Jungle Island is ook een wildlife habitat voor een heleboel andere diersoorten waaronder flamingo’s, apen, orang-oetans, alligators, bavianen en tijgers. Het dierenpark is een vermakelijke afwisseling voor wie het even gehad heeft met alle culturele bezienswaardigheden in Miami, en is een bezienswaardigheid waarvoor uw kinderen u na het bezoek erg dankbaar zullen zijn.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Jungle Island.

  1. American Airlines Arena

Sportliefhebbers zullen deze naam zonder twijfel herkennen. Dit is namelijk dé thuisbasis en het stadion van de Miami Heat, wat een basketbalploeg is die in de NBA speelt. Verder wordt het stadion eveneens regelmatig gebruikt voor massale optredens en andere belangrijke evenementen. Dit gebouw werd gebouwd in 1999 en ontving een award omdat het een energieneutraal gebouw is. Als u de kans krijgt om bij een match van de NBA of een ander evenement te zijn in de American Airlines Arena moet u deze zeker grijpen. Een NBA-match is een originele ervaring en laat u daarnaast kennis maken met een aantal absoluut gepassioneerde locals.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de American Airlines Arena.

  1. Miami Seaquarium

Het Miami Seaquarium is een van de bezienswaardigheden in Miami die al heel lang als een favoriet wordt gezien om te bezoeken in familievakanties. Deze toeristische attractie wordt niet enkel bezocht door reizigers die in Miami op vakantie zijn, maar ook door toeristen die een rondreis in of door Miami maken. De redenen waarom zijn de vele shows met zeehondjes, orka’s en dolfijnen die er elke dag zijn, maar u kunt hier eveneens haaien en alligators bewonderen. In de eerste plaats richt het Seacquarium zich op het redden van zeekoeien.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Miami Seaquarium.

  1. De Venetian Pool

Een voormalige steengroeve die volledig is getransformeerd tot zwembad; dát is de Venetian Pool. Zij werd al in 1924 geopend en sindsdien is het een grote publiekstrekker geworden voor zowel bezoekers als locals. Een verkoelende plons in deze omgeving nemen voelt dan ook hemels aan. Mediterraanse gebouwen en brugjes verbinden de verschillende zwembaden met elkaar, en het lijkt ook echt net alsof je in de Venetiaanse kanalen aan het zwemmen bent. Toch is de Venetian Pool één van de minst bekende bezienswaardigheden in Miami. Zelfs als u alleen naar Miami bent gekomen om te genieten van het strand en de zon, zult u zwemmen en zonnen op deze unieke locatie niet snel vergeten.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Venetian Pool.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden ervan overtuigd dat u een rondreis in of door het tropische Miami móet boeken? Dan bent u gelukkig ook bij Amerika Rondreizen aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in Miami aan!

Travelactive - School