New Orleans; Stad van de jazz

New Orleans is hét swingende centrum van de zuidelijke Verenigde Staten. Maak in deze stad kennis met de lokale cultuur en unieke gebruiken, en verwonder u over de grote verschillen met de rest van Amerika. U bent in deze bruisende stad getuige van een buitengewoon stukje VS.

In 2005 werd New Orleans verwoest door de orkaan Katrina, met tot gevolg duizenden slachtoffers. Maar ruim tien jaar later bloeit het toerisme er weer als nooit tevoren. Ga bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde French Quarter, en geef je over aan de vele verleidingen die de stad te bieden heeft. Het draait in New Orleans om genieten van het leven, lekker eten en uiteraard ook de muziek. Hieronder beschrijft Amerika Rondreizen welke top tien bezienswaardigheden New Orleans kent.

  1. French Quarter

U kunt bij een bezoek aan New Orleans zeker niet de stad verlaten zonder een bezoekje te brengen in het French Quarter, wat het oudste district van de stad is. Deze wijk is heel fotogeniek vanwege de prachtige, koloniale architectuur en Franse invloeden, vandaar dat het hier dan ook vaak gezellig druk is. French Quarter kunt u te voet verkennen, of u kunt u laten rondrijden door een ouderwetse ezel met wagen. Absolute plekken die u hier niét mag overslaan, zijn het levendige Royal Street, Jackson Square en Bourbon Street.

  1. Bourbon Street

Dit is de bekendste straat van het French Quarter. Het is een kleurrijke straat waar u -ondanks zijn twijfelachtige reputatie- uw ogen uitkijkt. Hier kunt u eindeloze clubs, bars en restaurants spotten, en kunt u kennismaken met alle verleidingen die New Orleans rijk is. Uit elke kroeg klinkt hier live muziek, worden optredens gegevens door straatartiesten en ruikt het op straat naar versgebakken vis. Ga hier zeker een avond uit eten en proef de vele creoolse smaken, bezoek een jazz café of gun uzelf een lekker ochtendje uitslapen en leer het geweldige uitgaansleven van New Orleans kennen.

  1. World War II Museum

 Het National World War II Museum is één van de beste oorlogsmusea, en belicht de Amerikaanse kant van de Tweede Wereldoorlog. Het is een ruim opgezet museum, die veel aandacht besteedt aan film en geluid, interactieve tentoonstellingen en 4D theater. Er valt hier genoeg te zien, een hele middag voor uw bezoek uit trekken is dan ook niet gek.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het World War II Museum.

  1. Een begraafplaats bezoeken

New Orleans is een en al muziek, dus zelfs een begrafenis is geen treurige bedoening in deze stad. Hier wordt een begrafenis gezien als een echte viering van het leven met een parade van dans en muziek. Een bezoek aan een van de historische begraafplaatsen kunt u dus eigenlijk zeker niet overslaan. Lafayette Cemetery #1 is één van de bekendste. Hier kunt u zo’n duizend graftombes vinden, waar in totaal ruim zevenduizend mensen liggen begraven. Nog een andere optie is St. Louis Cemetery #1, die vlakbij het French Quarter ligt.

  1. City Park

Een perfecte plek om de hectiek van de stad even te verlaten is het New Orleans City Park. Dit is een enorm stadspark, die qua oppervlakte zelfs nog groter is dan Central Park in New York. U vindt hier een heleboel attracties en bezienswaardigheden, eeuwenoude bomen en u kunt er zelfs een bootje huren. Absolute hoogtepunten zijn het New Orleans Museum of Art en de botanische tuin.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het City Park.

  1. Een cruise over de Mississippi

New Orleans staat natuurlijk bekend om haar jazz muziek, de creoolse keuken én de Mississippi. Deze wereldberoemde rivier kronkelt door de hele stad, en de leukste manier om al deze drie hoogtepunten te bewonderen is tijdens een cruise. Cruises over de Mississippi zijn er in allerlei mogelijkheden: van een meerdaagse cruise naar andere steden tot aan een avondvullend verblijf op het water. Stap aan boord van een ouderwetse stoomboot, en geniet onderweg van de muziek en het lekkere eten.

  1. Mardi Gras

Hét bekendste festival van New Orleans is Mardi Gras, en als daar de mogelijkheid voor is, plant u uiteraard uw bezoek tijdens deze feestelijke gebeurtenis. Mardi Gras wordt in New Orleans gevierd in februari of maart, en geeft de laatste avond van het Carnavalsfeest aan. Het absolute hoogtepunt hiervan zijn de kleurrijke parades: terwijl de prachtige wagens door de straten trekken, danst het uitgedoste publiek op de muziek. Het is net zoals het Carnaval in Nederland gebruikelijk om tijdens Mardi Gras een kostuum te dragen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Mardi Gras.

  1. Rijden in de oude trams in New Orleans

Met de Jazzy Pass van drie dollar per persoon kunt u een gehele dag rondrijden in de oude trams (street cars) die u in New Orleans kunt vinden. Met de tram reizen zorgt ervoor dat u geen parkeerplek hoeft te zoeken voor de auto én u kunt daarbij gelijk veel zien van de bezienswaardigheden in New Orleans. Eveneens handig als u toch iets wil zien van de stad, wanneer het bijvoorbeeld regent.

Voor alle actuele prijsinformatie, routes en tijden verwijzen wij u graag door naar de website van de New Orleans Regional Transit Authority.

  1. Garden District

Een van de populairste wijken in New Orleans is het Garden District. Het is dé thuisbasis van grote en sierlijke historische herenhuizen. Vergeleken met het French Quarter is het Garden District wel een stuk rustiger en hangt er een veel meer ontspannen sfeer. Ga een paar uur wandelen door de straten, de oude herenhuizen fotograferen en de beroemde begraafplaats Lafayette Cemetery 1 bezichtigen in het centrale deel van deze wijk. Op deze begraafplaats liggen in duizend graftombes ongeveer zevenduizend mensen begraven. Je kunt hier een gratis tour volgen.

 

  1.  Audubon Butterfly Garden and Insectarium

Wanneer uw kinderen meegaan op reis naar New Orleans, dan mag u een bezoek aan het Audubon Butterfly Garden and Insectarium absoluut niet overslaan. Het Audubon Nature Institute heeft onder meer een dierentuin en aquarium dat u kunt bezichtigen, maar de vlindertuin is misschien wel het leukste van allemaal. U kunt hier de exotische vlinders bewonderen die door de lucht fladderen, dwalen door een mysterieus moeras van Louisiana en ten slotte ontdekken waarom insecten zo belangrijk zijn voor het leven op aarde.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Audubon Butterfly Garden and Insectuarium.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in New Orleans ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze bruisende stad móet boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in New Orleans aan!

FOX Rondreizen Verenigde Staten