'The city that never sleeps' New York

Voor velen is New York een bestemming die op de bucketlist prijkt, en waar ze absoluut nog een keer naartoe willen. Het is immers de grootste stad van de Verenigde Staten met ruim 9,5 miljoen inwoners. New York zelf bestaat uit in totaal vijf stadsdelen: Staten Island, Queens, Manhattan, Brooklyn en ten slotte The Bronx. Heel veel bezienswaardigheden hier zijn wereldberoemd en iconisch, en kunt u eigenlijk onmogelijk allemaal bewonderen. Niet voor niets heeft de stad dan ook de bijnaam: The city that never sleeps! Op deze pagina geeft Amerika Rondreizen u dé ultieme top 10 bezienswaardigheden die u zeker weten moet bezoeken.

  1. Het Vrijheidsbeeld

Wanneer u een bezoek brengt aan New York, kunt u eigenlijk niet de stad verlaten zonder het Vrijheidsbeeld met uw eigen ogen gezien te hebben. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in New York. Het beeld staat voor vrijheid en heet immigranten, bezoekers van Amerika en terugkerende Amerikanen welkom in de stad. Er vertrekt vanaf Battery Park een speciale ferry naar Staten Island, van waaruit u het Vrijheidsbeeld kunt bezichtigen. Het is zelfs mogelijk om helemaal in de top van het beeld te komen, in de kroon van het Vrijheidsbeeld!

Er is echter nog een andere manier om het Vrijheidsbeeld te bewonderen, door middel van de Staten Island Ferry te nemen. Deze ferry vaart pal langs het standbeeld, zodat u er mooie foto’s van kunt maken en het is stukken goedkoper dan een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld zelf.

  1. 9/11 Memorial & Museum

Het 9/11 Memorial in New York is hét herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de aanslagen op het WTC (World Trade Center) in 2001. Dit monument is te vinden op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden, er staan nu twee grote fonteinen. Op de rand van deze fonteinen zijn de namen gegraveerd van alle slachtoffers die de aanslagen niet hebben overleefd. Op hetzelfde terrein als het Memorial kunt u het 9/11 museum vinden. In het museum ziet u originele onderdelen van de Twin Towers en kunt u daarnaast ook een aantal herinneringen van de slachtoffers bewonderen. Zowel het Memorial als het museum zijn zeer indrukwekkend om te bezoeken.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het 9/11 Museum & Memorial.

  1. De St. Paul’s Chapel

Dit is een klein kerkje dat ooit naast de Twin Towers stond. Het is een groot wonder dat dit kerkje de aanslagen op het WTC in 2001 heeft overleefd. In dit kerkje zijn dan ook de reddingswerkers van 9/11 opgevangen met eten en bedden. Er zijn hiervan foto’s en verhalen in het kerkje te zien, het is erg bijzonder om hier even naar binnen te lopen en een kaarsje aan te steken voor alle slachtoffers.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de St. Paul’s Chapel.

  1. Grand Central Station

Het metrostelsel van New York is al heel uniek, maar wanneer u Grand Central Station binnenstapt weet u even een paar seconden niet waar u moet kijken. Het station telt maar liefst 67 sporen en 44 perrons en is hiermee absoluut het belangrijkste station van de Verenigde Staten. Er komen hier elke dag meer dan 575.000 reizigers en er zijn onder het station een heleboel verschillende winkeltjes en restaurants te vinden.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Grand Central Station.

  1. Central Park

Central Park is beroemd vanwege de vele films en televisieprogramma’s die zich hier afspelen en is daardoor het bekendste park en dus een belangrijke bezienswaardigheid in New York. Er komen hier zeker jaarlijks meer dan 25 miljoen bezoekers. In Central Park ziet u mensen dan ook met elkaar muziek maken, relaxen of sporten. Het is absoluut een heerlijke plek in hartje New York om even een rondje te gaan fietsen of om heerlijk te gaan picknicken.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Central Park.

  1. Chelsea Market

Chelsea Market is een overdekte foodhal vol met restaurants en lekkere winkeltjes waar u wat kunt eten. Ooit was de hal een oude Oreo koekjes fabriek, welke volledig is verbouwd en opnieuw ingericht is in industriële stijl. Rondom lunchtijd loopt u hier midden tussen de zakenmensen, die op zoek zijn naar een heerlijke lunch.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Chelsea Market.

  1. Het MoMA

Het Museum of Modern Art is veruit een van de populairste musea van New York. Het museum heeft een mooie collectie aan vaste kunstwerken, verder zijn er verschillende wisselende tentoonstellingen. U kunt op de bovenste verdiepingen de grote namen vinden, zoals Monet, Amy Warhol, Picasso en Van Gogh. Ons advies is om van tevoren een kaartje te kopen, omdat de wachtrij er behoorlijk lang kan zijn.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het MoMA.

  1. Black Tap

Op maar liefst vijf(!) locaties in New York vindt u deze Hamburger bar met de bekende milkshakes. De milkshakes zien er echt geweldig uit en het is een superleuke ervaring om hier eens te gaan eten. Let er wel op dat een uur in de rij staan vrij normaal is bij dit restaurant. De tip is dus ook om juist te gaan op tijden wanneer u normaal niet zou eten, dit scheelt u een hele hoop in wachttijd! Het scheelt dat de porties Amerikaans genoeg zijn, wat ervoor zorgt dat u lunch en diner heel makkelijk met elkaar kunt combineren.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Black Tap.

  1. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is een hele fotogenieke brug die te zien is in een heleboel films. Daarom is het ook één van de bekendste bruggen in Amerika. De brug verbindt het stadsdeel Brooklyn met Manhattan en vice versa. De brug is in totaal ruim 1825 meter lang. Officieel werd de brug geopend in 1883 en was toen de enige verbinding tussen Brooklyn en Manhattan. Het is het leukste om over de brug te wandelen, zodat u zowel een geweldig uitzicht hebt over de skyline van Manhattan als die van Manhattan.

  1. Times Square

Wanneer u aan bezienswaardigheden in New York denkt, dan denkt u waarschijnlijk al heel snel aan Times Square. Op dit plein schreeuwen de enorme billboards naar u toe. Het is er ontzettend druk, en u hebt eigenlijk oren en ogen tekort als u hier rondloopt. Ga eens zitten op de tribune en neem alle indrukken van de toeterende gele taxi’s, verklede figuren, billboards en de hele mensenmassa in u op. Kom hier ook zowel overdag als een keer ’s avonds, zodat u het helemaal kunt beleven.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Times Square.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in New York ervan overtuigd dat u een rondreis in of door 'The city that never sleeps' moét boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in New York aan! 

FOX Rondreizen Verenigde Staten