'The city of angels' Los Angeles

Een heleboel reizigers zijn enkel in Los Angeles als onderdeel van een rondreis door het westen van de VS. In een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van de stad zien is dan ook het advies. Na New York is Los Angeles de grootste stad van Amerika. Het is door de afstanden in de stad dan ook niet eenvoudig om tijdens een kort bezoek aan LA zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bewonderen. Amerika Rondreizen heeft daarom dé ultieme top 10 bezienswaardigheden voor u samengesteld die u zeker niet mag overslaan tijdens uw rondreis in Los Angeles.

  1. Hollywood

Wie de naam Los Angeles hoort, moet gelijk denken aan Hollywood. Het punt is dat er alleen al voor Hollywood al een hele lijst met bezienswaardigheden samengesteld kan worden. Het is niet moeilijk om u een hele dag in Hollywood te vermaken. Hoewel deze top 10 bezienswaardigheden in iedere willekeurige volgorde opgesteld kan worden, is Hollywood voor de meeste toeristen the place to be. Breng een bezoek aan de filmstudio, slenter over de Sunset Strip op Sunset Boulevard en vergeet vooral niet om de sterren te bekijken van de Walk of Fame op de Hollywood Boulard!

  1. Mulholland Drive

De Hollywood Sign mag ook zeker niet in deze top 10 ontbreken. Dit wereldberoemde symbool van de filmindustrie in Los Angeles kunt u vinden in de Hollywood Hills. Dé manier om deze enorme letters te bewonderen is om door met uw huurauto over de Mulholland Drive te rijden, waarvan een deel onverhard is. Deze route is 21 mijl lang en slingert via bochtige wegen dwars door de Hollywood Hills en de Santa Monica Mountains. Onderweg is het uitzicht werkelijk fantastisch. De weg komt niet voor niets zo vaak terug in films.

  1. Beverly Hills

De serie was in het vorige tijdperk voor het laatst op tv te zien, maar iedereen zal de bekende postcode van de chique wijk Beverly Hills op kunnen noemen. In 902010 is er alleen maar sprake van pure luxe. En dan met name op en rond de bekendste winkelstraat van LA, de Rodeo Drive. Het is ook leuk om hier rond te lopen als u niet zo gezegend bent met zo’n dikke portemonnee, en om dan te kijken naar de dure auto’s en beroemdheden. Het is tijdens de vele tours in de wijk ook mogelijk om een eventuele glimp op te vangen van de villa’s van de rich and famous.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Beverly Hills.

  1. De Santa Monica Pier

 Met het reuzenrad en de achtbaan ziet de Santa Monica Pier er inderdaad uit als een pretpark. Het is er ook druk. Echter hoort een bezoek aan de Santa Monica Pier echt bij de leukste bezienswaardigheden van Los Angeles. Dit is immers wel een wereldberoemde pier die niet alleen bekend is vanwege het feit dat hier vele films en series zijn opgenomen, het is óók het eindpunt van de Route 66. U vindt pal naast de Santa Monica Pier de Muscle Beach. Hier laten het hele jaar door zongebruinde krachtpatsers en lenige spierbundels hun acrobatische kunsten aan de toeristen zien.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Santa Monica Pier.

  1. Het bezoeken van een sportwedstrijd

Misschien vraagt u zich weleens af wat Amerikanen precies met sport hebben. Zodra u maar één voet zet op Amerikaanse bodem, ziet u het gelijk al. Sport is hier overal te vinden. Eveneens in Los Angeles. In werkelijk elke sport heeft de stad een succesvol team op het hoogste niveau. De bekendste sportclubs hier zijn de LA Lakers en de Los Angeles Clippers (basketbal), de Los Angeles Dodgers en Los Angeles Angels (honkbal), Los Angeles Rams (American Football) en LA Galaxy (voetbal). Wordt er even niet gespeeld? Dan zijn de stadions alsnog absoluut een bezoekje waard!

  1. Griffith Park & Observatory

U verwacht in een filmstad als Los Angeles wellicht niet direct een sterrenwacht en zeker niet in de lijst met de leukste bezienswaardigheden in deze stad. Echter is Griffith Observatory echt één van de mooiste plekken in de stad. In dit observatorium kunt u niet alleen het heelal bekijken, dankzij de ligging op een heuvel in het 1600 hectare grote Griffith Park hebt u een werkelijk fantastisch uitzicht over Los Angeles. In het park leven bovendien maar liefst 1200 verschillende diersoorten en u kunt op de ontelbare trails buitengewoon goed wandelen en fietsen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Griffith Park.

  1. Venice Beach

Venice heeft haar naam te danken aan Venetië, echter weten dit maar heel weinig mensen. De kanalen in deze wijk zullen de meeste toeristen niet bezoeken. De bekendheid van dit stadsdeel komt voornamelijk door Venice Beach, waar kunstenaars en artiesten op de boulevard elke dag hun creativiteit laten zien aan het publiek. Echter hoort ook het strand zelf tot de mooiste van Californië. Ga op een terras zitten en bewonder alles wat voorbij komt lopen. Wat ook leuk om te doen is: een fiets huren en een tochtje maken langs het brede zandstrand.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Venice Beach.

  1. Getty Center

Hebt u ondertussen genoeg zon, zee en strand gezien en bent u wel toe aan wat cultuur? Ga dan een bezoek brengen aan het unieke kunstmuseum Getty Center. Hier kunt u vooral kunstwerken bewonderen die afkomstig zijn van oliemagnaat Jean Paul Getty (onder meer Van Gogh en Rembrandt) verdienen zonder meer een plekje in deze top 10 van bezienswaardigheden in Los Angeles. En zeker niet op de laatste plaats door het gebouw zelf. Het bouwwerk bestaat uit in het oog springende rondingen en is omgeven door een hele mooie tuin met uitzicht over de hele stad.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Getty Center.

  1. Een pretpark of filmstudio bezoeken

Los Angeles is absoluut dé stad van de film. Dit ziet u ook terug in de talloze pretparken die LA en omgeving rijk is. De beroemdste pretparken hier zijn Disneyland California (in Anaheim) en uiteraard Universal Studios. Maar wilt u alleen de bekende filmstudio’s bezoeken, dan bent u aan het juiste adres in Warner Bros Studios. Hier kunt u onder meer plaats nemen op de wereldberoemde bank van Friends. Maar ook in het in 2016 geopende themapark Wizarding World of Harry Potter kunt u zich in een film verplaatsen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Disneyland California, Universal Studios, Warner Bros Studios én Wizarding World of Harry Potter.

  1. Downtown LA

U zou het bijna gaan vergeten, maar Los Angeles kent ook zeker een centrum, hoewel die van LA minder aantrekkelijk is dan die van andere steden in Amerika. Denk hierbij aan El Pueblo de Los Ángeles, wat het oudste deel van de stad is. Daarbij zijn de Walt Disney Concert Hall, Little Tokyo en uiteraard China Town de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Start met uw stadswandeling bij het treinstation Unit Station.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in Los Angeles ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze filmstad moét boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in Los Angeles aan! 

333Travel - Ontdek Amerika