Hét centrum voor handel & industrie Chicago

We kunnen ongetwijfeld zeggen dat iedereen zijn of haar eigen top 10 van bezienswaardigheden in Chicago heeft, nadat hij of zij een bezoek heeft gebracht aan de ‘Windy City’. Echter is het haast onmogelijk om in een grote stad als Chicago alle bezienswaardigheden te bezoeken die absoluut de moeite waard zijn. Daarom hebben wij toch een lijst met attracties en bezienswaardigheden in Chicago samengesteld die je écht niet mag overslaan tijdens je verblijf in deze stad. Het is een best gevarieerde lijst, met onder andere wat leuke musea, uitkijkpunten, stranden en overige dingen die u kunt doen in Chicago.

John Hancock Center

Het John Hancock Center is niet het hoogste gebouw van Chicago (dat is de Willis Tower), maar je hebt vanaf dit gebouw wél veruit het mooiste uitzicht over de stad. U kijkt richting het noorden uit over de geweldige stranden van Chicago, in het oosten ziet u Lake Michigan liggen én in het westen en zuiden hebt u werkelijk een heel mooi uitzicht over de totale skyline van de stad.

U moet voor het uitkijkpunt wel een lift nemen naar de 94ste verdieping, maar wanneer u toch nog een verdieping hoger wilt gaan kunt u ook van een drankje genieten in de ‘Signature Lounge Bar’. Het uitzicht over Chicago kost u hier dan ook maar één drankje. Dit is wat ons betreft wel echt een must-see tijdens je verblijf in deze stad.

Art Institute of Chicago

Door experts wordt het Art Institute of Chicago (AIC) niet alleen als het beste museum van heel Chicago gezien, het museum staat ook in het rijtje van de beste musea van de Vernigde Staten. Qua grootte van het museum behoort deze ook tot de top. Enkel het Metropolian Museum of Art in New York heeft een grotere omvang. Dit museum bestaat vooral uit beeldende kunst en beschikt over een zeer belangrijke collectie Impressionistische, Post-Impressionistische én Amerikaanse schilderkunst. Onder die laatste categorie vallen een behoorlijk aantal werken van Claude Monet en zelfs nog een paar van Vincent van Gogh.

Fietsen in Chicago?

Zeer waarschijnlijk is fietsen in Chicago niet het eerste wat in u op zou komen, maar de stad biedt voor fietsers opvallend veilige en kwalitatief goede fietspaden. Deze vindt u met name in de parken en vlak langs de kustlijn van Lake Michigan, waar u ongestoord een ritje kunt maken. Fietsen huren is in deze stad ook geen issue. Dit kunt u bijvoorbeeld doen op de fietspaden die langs de Chicago River en de Navy Pier liggen. De kosten van een gehuurde fiets bedragen om en nabij rond de 30 dollar per dag.


Foto: The Navy Pier in Chicago

Wanneer u wel lekker wilt fietsen door de stad, maar hierbij geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken en graag nog iets meer achtergrondinformatie over Chicago wil weten is het wellicht voor u een optie om een fietstour met een Nederlandse gids te boeken. U fietst dan samen met een gids langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad.

Millennium Park

Dit is dé plek om samen te komen en even te relaxen in Chicago. In de maanden waarin het zomer is, worden er elke week gratis muziekoptredens georganiseerd. Naast deze optredens kunt u in het park nog een aantal opvallende attracties spotten. U kunt bijvoorbeeld de Cloud Gate bekijken, die ook wel bekend staat bij de inwoners van de stad als ‘The Bean’. U kunt verkoeling zoeken bij de unieke ‘Crown Fountain’, terwijl u in Lurie Garden voor helemaal niks honderden plantensoorten kunt bewonderen.

Millennium Park is het gehele jaar open en de toegang kost u niets. Er kunnen overigens wel tijdens concerten toegangscontroles plaatsvinden die u toestaan om het terrein te bezichtigen. Het gros van de mensen bezoekt het park vanaf de Michigan Avenue.

Lekker naar het strand in Chicago

Chicago ligt niet bepaald aan de kust, maar Lake Michigan ligt aan haar voeten en dan is het dus ook helemaal niet nodig om te beschikken over geweldige stranden. Als u dan toch een strand wil bezoeken is dit geen enkel probleem, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden rondom Chicago om naar het strand te gaan. Oak Street Beach springt het meest uit het oog, met haar ligging pal onder het John Hancock Center. Als u echter een hele dag in de zon wil liggen, dan raden wij u aan om naar het bredere zandstrand North Avenue Beach te gaan. U hebt vanaf dit strand eveneens een uniek uitzicht over de mooie skyline van Chicago. Een tip die wij aan u meegeven is om een fiets te huren in het centrum en vervolgens vlak langs de kustlijn te gaan fietsen, om zo uiteindelijk uit te komen op het strand.  

Willis Tower

Dit is het hoogste gebouw van Chicago (voorheen heette het gebouw de Sears Tower). Tot aan 1997 was de Willis Tower zelfs nog het hoogste gebouw in de hele wereld, en in 2012 moest zij haar titel ook al afstaan als het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. De Willis Tower werd toen verslagen door het One World Trade Center dat in New York is gehuisvest. U hebt een werkelijk adembenemend uitzicht over de hele stad vanaf het Skydeck (gevestigd op de 103e verdieping) van de wolkenkrabber.

Is dit uitzicht voor u nu nog niet uitdagend genoeg? Dan kunt u op 412 meter hoogte in ‘The Ledge’ (een glazen balkon) boven de stad ‘zweven’.

Willis Tower Chicago
Foto: Willis Tower in Chicago

Een sportwedstrijd bezichtigen

Wanneer u op vakantie gaat naar Amerika, kunt u eigenlijk niet terugkomen zonder dat u een sportwedstrijd hebt bezichtigd. Het maakt niet uit of deze sport nu voetbal, American Football, basketbal of honkbal is. En laat het nou net zo zijn dat Chicago over een groot aantal succesvolle sportteams evenals iconische stadions beschikt, en dat in veel verschillende takken van sport.

De clubs waar Chicago om bekend staat zijn de Chicago Bulls (basketbal), Chicago White Sox en Chicago Cubs (honkbal), Chicago Bears (American Football) én Chicago Fire (voetbal).

Magnificent Mile

Shoppen in Chicago? Dan moet u op de Magnificent Mile zijn! Dit is namelijk dé winkelstraat van Chicago. De Magnificent Mile is slechts een deel van de Michigan Avenue (vanaf de Chicago River) waar u een groot aantal bekende winkelketens kunt spotten. Uiteraard zijn hier winkels als Zara, Topshop en H&M gevestigd, maar u kunt hier ook terecht voor de echte dure merken als Hugo Boss, Armani, Chanel en Gucci. Aan het einde van deze winkelstraat staan het John Hancock Center en de Chicago Water Tower die afkomstig is uit 1869, dit is de eerste wolkenkrabber die gebouwd is in Chicago.

Een ritje in ‘The L’

Ook in Chicago rijden de bekende dubbeldekkers die u afzetten bij alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Het is een leukere manier om Chicago te bewonderen door middel van een ticket aan te schaffen voor de metro, deze wordt door de locals ook wel ‘The L’ genoemd. Voor het grootste gedeelte rijdt de L-train boven de straten, hierbij zijn de ‘leukste’ lijnen de gele, roze en de bruine. U maakt met deze lijnen een ritje door The Loop, dit is het zakencentrum van Chicago. Tussen de gebouwen door hebt u prachtige doorkijkjes.

Een festival bezoeken

Chicago mag zich met trots een echte festivalstad noemen, en mag daarom zeker niet vergeten worden in deze lijst van de top 10 bezienswaardigheden in de stad. Op het moment dat de winter zijn einde nadert, barst het festivalseizoen los in Chicago. Bij een heleboel evenementen is het thema echt muziek, denk hierbij aan het Chicago Jazz Festival, het Chicago Gospel Music Festival en het Chicago Blues Festival. Naast deze evenementen zijn er tijdens de zomermaanden in het Millennium Park elke week gratis te bezoeken optredens. Verder zijn er nog een heleboel andere festivals te bezoeken, denk hierbij bijvoorbeeld aan de wat grotere festivals als de Taste of Chicago en de Chicago Air and Water Show.

Bekijk hier de volledige festivalagenda van Chicago!

Bent u er nu van overtuigd dat u een bezoek moet brengen aan Chicago, en wilt u graag een rondreis maken in deze mooie stad? Dan bent u hier ook aan het juiste adres, want wij bieden voor u eveneens rondreizen in en door Chicago aan!

Travelactive - School