Coca Cola's hoofdstad Atlanta

The Georgia Aquarium

Praktisch vindt u eigenlijk middenin Atlanta het grootste(!) aquarium van de hele wereld, met daarin een heleboel vissen maar ook andere dieren. U kunt het aquarium als het ware zien opgedeeld in verschillende secties, zodat zij zowel dieren uit de tropische warme zeeën als die uit de koude oceanen aan u kunnen showen. Er zitten riffen, haaien en nog zoveel meer dieren in. U kunt het zo gek niet bedenken, of de diersoorten zwemmen in het water. Het is wel prijzig om binnen te komen (30$), maar het is volgens een aantal reizigers die het reeds al hebben bezocht absoluut de moeite waard om een bezoekje aan het aquarium te brengen!

World of Coca-Cola

U zult een bezoek aan de World of Coca-Cola zeker niet snel vergeten. Zelfs als u niet van het bruine suikerdrankje houdt, zult u uw bezoek niet snel vergeten. Vooral reizigers die ervaren zijn zullen er veel fun hebben, omdat je dan als reiziger eindelijk eens te zien krijgt welke producten allemaal precies van Coca-Cola zijn én die je waarschijnlijk al wel eens hebt uitgeprobeerd.

Het komt voor dat er sommige producten zijn die enkel in een bepaald land of zelfs alleen in de World of Coca-Cola verkrijgbaar zijn. Dr John S Pemberton heeft in 1886 Coca-Cola uitgevonden, en we weten nu zo ongeveer allemaal hoe groot het merk is geworden. In het museum krijg je allereerst een bescheiden guided tour op een manier die typerend is voor Amerika over het hele verleden van Coca-Cola.

Vervolgens kunt u zelfstandig de hele historie van het beroemde merk te weten komen. Zo kunt u het proces in de fabriek, de branding en de spullen allemaal bekijken. En het leukste is voor het laatst bewaard; u kunt dan maar liefst álle drankjes die het merk maakt zelf proeven. Dit is voor kinderen natuurlijk een droom die uitkomt, en voor ons is het een tamelijk leuke manier om de mierzoete drankjes allemaal stuk voor stuk te proeven.

Nog voordat u de World of Coca-Cola gaat verlaten, krijgt u als aandenken een heel klein en schattig Coca-Cola flesje. Wat dan weer jammer is het feit dat u dit flesje niet door de controle krijgt op de luchthaven, dus u kunt het beste het flesje gelijk gaan leegdrinken.

World of Coca Cola

Overige bezienswaardigheden

Natuurlijk kent Atlanta naast bovenstaande grote bezienswaardigheden nog enkele andere bezienswaardigheden die we hier even beknopt gaan noemen. U kunt onder andere rondrijden in een elektrische auto, een CNN Studio Tour maken of met een sight-seeing bus de hele stad doorgaan. Wat u ook kunt doen, zijn de botanische tuinen bekijken van de stad of naar de geboorteplek gaan van Martin Luther King.

U kunt naar Five Points gaan waar artistieke en jonge stedelingen hun eigen winkeltjes beginnen, een hamburger eten bij Fortex en ga daar een beetje ronddwalen.

Net buiten Downtown Atlanta zijn er typische Amerikaanse shoppingmalls voor de shop-a-holics onder ons. Reken wel op iets meer reistijd, en let ook op de hoeveelheid handbagage die u precies mee mag nemen. U kunt ook naar Atlantic Station gaan, waar u weer makkelijk kunt komen met de Marta. Hier kunt u vaak terecht voor de betere bioscopen, restaurantjes en winkeltjes.

Waar veel mensen uitgaan is Virginia HighLand, wat een soort juppenwijk met leuke restaurantjes en kroegen is.

Het rondslenteren in de stad is ook een aanrader wanneer u nog nooit in Amerika bent geweest. Dingen als grote auto’s en wolkenkrabbers kennen wij niet. Daarbij is ook het eten in een van de fastfood restaurants ‘’American Style’’ een goed tijdverdrijf, én het eten is daar zelfs nog goedkoper dan op de luchthaven.

Verder kunt u nog een basketbal wedstrijd van de Hawks bezoeken die in het Philips Stadium spelen, die uiteraard wordt gesponsord door Philips. U kunt genieten van het altijd lekkere weer in Hotlanta (Alanta Centennial Park), welke speciaal aan Atlanta is opgedragen na de olympische spelen van 1996. Bij de Underground kunt u shoppen, dit is een ondergronds winkelcentrum.

Bent u nu op zoek naar een geweldige en onvergetelijke rondreis in het mooie Atlanta? Dan verwijzen wij u heel graag door naar alle rondreizen in Atlanta.

Travelactive - School