De grootste stad van Massachusetts & New England: Boston

Eerste bezoek aan Boston? Ga dan de ‘Freedom Trail’ bewandelen en diverse belangrijke monumenten en bezienswaardigheden in Boston verkennen. U kunt in Boston naast een aantal interessante musea en groene parken, een wisseling van hedendaagse wolkenkrabbers en historische gebouwen aantreffen. Op deze pagina treft u dé top bezienswaardigheden in Boston aan!

The Freedom Trail

Boston was erg belangrijk bij de onafhankelijkheidsstrijd van de Amerikanen. De Freedom Trail is vier kilometer lang en loopt langs zowat alle historische plaatsen in het centrum van Boston, van Bunker Hill Monument tot Boston Common (hier vond de Boston Massacre plaats).

Boston Public Garden

De naam zegt het al: De Boston Public Garden is een tuin. En niet zomaar een tuin, het is een hele bijzondere en mooie tuin. Wat eigenlijk de grootste attractie is in deze tuin, is het onregelmatig vormgegeven meer waar je met een zogenoemde ‘’Swan Boat’’ op pad kunt gaan. Een andere trekpleister is het Kuikenpad, welke een absolute favoriet is van en bij kinderen.

Children’s Museum

Het Kindermuseum in Boston is een van de grootste bezienswaardigheden in de stad. Recentelijk werd het in 2007 volledig heringericht evenals uitgebreid. Als herkenningspunt staat er pal voor de ingang van het museum een geweldig grote melkfles die zowel rood als wit is gekleurd. De doelgroep van het museum is vooral kinderen onder de 12 jaar, maar in principe kan iedereen die zich jong voelt er veel fun beleven.

De reden dat kinderen veel lol hebben in de verschillende onderdelen, is dat ze eigenlijk bijna niet doorhebben dat die onderdelen bedoeld zijn om ze iets te leren. Ook is er aandacht voor diverse culturen. Zo is er bijvoorbeeld een Japans huis dat volledig is nagebouwd waar de kinderen hun schoenen uit moeten trekken en daar kunnen meedoen aan een traditionele theeceremonie.

Ook zijn er regelmatig speciale tentoonstellingen en evenementen waar je naar toe kunt gaan.

Quincy Market

Quincy Market is een van de populairste bezienswaardigheden in Boston die heel veel gekopieerd is in omliggende Amerikaanse steden. Wat je hier onder andere kunt doen is gewoon lekker rondlopen en kijken naar de straatartiesten en mensen, winkelen, eten en ga zo maar door.

Eigenlijk is de officiële naam van deze markt ‘Faneuil Hall Marketplace’, maar het merendeel van de inwoners noemt het ‘Quincy Market’ vanwege dat het in de negentiende eeuw werd gebouwd door burgemeester Josiah Quincy. In 1976 werd deze markt heropend, en sindsdien is het een van de populairste bezienswaardigheden in Boston.

Op de markt is er zelfs een filiaal van de beruchte bar ‘Cheers’. Hier is het interieur uit de gelijknamige tv-serie nagebouwd.

Quincy Markt Boston

John F. Kennedy Presidential Library and Museum

Oud-president John F. Kennedy werd geboren in Brookline, dit is een stadje dat in de buurt van Boston ligt. In Boston zelf -aan Dorchester Bay- staat het informatieve en schitterende John F. Kennedy Museum, dat volledig gewijd is aan het leven en nalatenschap van de 35e president van de VS.

Wanneer u een bezoek brengt aan dit museum, begint uw bezoek met een film die ruim een kwartier duurt. Hierin vertelt JFK zelf over zijn jeugd, scholing, oorlogservaring en uiteraard zijn eigen politieke carrière. Vervolgens gaat u meteen door naar de expositie die meteen begint met de presidentsverkiezingen van 1960. Deze won John F. Kennedy op het nippertje van zijn Republikeinse rivaal Richard Nixon.

Verder wordt er in het museum aandacht besteed aan de vele crisissen tijdens het relatief korte presidentschap van Kennedy. Zo besteden ze bijvoorbeeld aandacht aan de Cuba-crisis, de spanningen in de Verenigde Staten en ten slotte aan zijn bezoek in Berlijn, waar toen net de Berlijnse Muur stond (‘’Ich bin ein Berliner’’). Echter is er ook aandacht voor de initiatieven van John; het Peace Corps en het Amerikaanse ruimtevaartprogramma.

De tentoonstelling wordt beëindigd in een donkere kamer, met daarin speciale geluidsfragmenten van de aanslag op Kennedy in Dallas.

Bent u nu toevallig op zoek naar een prachtige en geweldige rondreis in het historische Boston? Dan verwijzen wij u graag door naar alle rondreizen die wij aanbieden in Boston. 

FOX Rondreizen Verenigde Staten