Texas' belangrijkste stad Dallas

Dallas is veruit de belangrijkste stad van de staat Texas, het is zelfs na Houston de grootste stad van Texas. Misschien denkt u bij het horen van deze stad aan de gelijknamige serie wat gaat over de familie Ewing die zich tussen 1978 en 1991 in Dallas afspeelde, echter is het uiteraard de stad waar president John F. Kennedy werd vermoord. Dallas is voornamelijk zeer geliefd vanwege haar culturele voorzieningen, winkelmogelijkheden én de architectuur. Wij van Amerika Rondreizen zetten graag de mooiste bezienswaardigheden in deze stad voor je op een rijtje.

Sixth Floor Museum

Vanzelfsprekend is de mysterieuze moord op president John F. Kennedy indirect verbonden met de stad Dallas. Mocht u meer willen weten over de historie van Dallas, dan is het aan te raden om het Sixth Floor Museum te bezoeken (voorheen Texas School Book Depository). Dit is ook de plek waar JFK door de (vermoedelijke) dader Lee Harvey Osward werd vermoord.

Het is hierbij erg indrukwekkend om het kruis op het asfalt te spotten waar de president van zijn leven werd beroofd. Nadat de moord heeft plaatsgevonden, is het Texas Book School Depository een museum geworden, op de zesde verdieping staat dan ook een vaste tentoonstelling over de levensloop van John F. Kennedy. Op de zevende verdieping is er een wisselende expositie over de president te bewonderen. Wij adviseren u om er wel vanuit te gaan dat het bezoek aan het museum een paar uurtjes zal duren.

Dallas Museum of Art

Eén van de grootste musea van Amerika: dát is het Dallas Museum of Art. U mag hier gratis naar binnen om enkel de permanente collectie te bewonderen. In het Dallas Museum of Art hangen allerlei schilderijen, sculpturen en andere werken van onder meer de Wendy en Emery Reves Collection, Vincent van Gogh, Pablo Picasso én Claude Monet.

Reunion Tower

U zit helemaal goed voor mooie uitzichten bij de Reunion Tower. Deze bijzondere toren kunt u bijna niet over het hoofd zien, deze onderscheidt zich namelijk van de andere torens. De top van de toren is rond en draait. Er zit in de top van de Reunion Tower een restaurant met een werkelijk fantastisch uitzicht over de hele stad. Alleen naar de top gaan zonder te dineren kan natuurlijk ook. Met name ’s avonds is het uitzicht prachtig met alle lichtjes van Dallas.

Reunion Tower Dallas Texas
Foto: Reunion Tower aan de rechterkant met de draaiende en mooie verlichte toren

Dallas Zoo

Bent u met uw kinderen op reis in Dallas? Dan is een bezoek aan de Dallas Zoo absoluut onmisbaar op uw lijstje. Dallas Zoo is de grootste dierentuin van Texas, er leven hier meer dan duizend dieren! Hebt u altijd al de giraffen en olifanten willen voeren, dan hebt u in deze dierentuin de mogelijkheid hiertoe. Uiteraard wel met een kleine hulp van de medewerkers. Ook wanneer u niet met uw kinderen op reis bent, is de Dallas Zoo een fantastisch uitje om te gaan doen als u in de stad bent.

Tip: Wanneer u de Dallas CityPASS aanschaft bespaart u flink op de kosten van de populairste Dallas bezienswaardigheden als de Dallas Zoo en het Sixth Floor Museum!

Southfork Ranch

Hebt u de populaire tv-serie Dallas gezien? Dan herkent u Southfork Ranch direct. Dit is namelijk het woonhuis van de familie Ewing die in de serie speelt. Op het moment is het huis een conferentie- en evenementencentrum, maar het is wel mogelijk om door middel van een georganiseerde tour het huis te ontdekken. U neemt tijdens de tour onder andere een kijkje in de keuken en in de beroemde slaapkamer van J.R.

Southfork Ranch Dallas Texas
Foto: Southfork Ranch in Dallas. Het woonhuis van de familie Ewing uit de familie Dallas.

Old Red Museum

Het Old Red Museum is het voormalige Dallas Country Courthouse. Het gebouw is volledig gemaakt van zandsteen en stamt uit 1982. Sinds 1966 heeft een ander gebouw de taak overgenomen, vandaar dat het Old Red in 2007 een museum werd. Er is binnen een hele uitgebreide tentoonstelling te zien over Dallas County. Een ontzettend leuke bezienswaardigheid in Dallas!

Pioneer Plaza

Dit is een stadspark in Dallas en eveneens een populaire toeristische bezienswaardigheid in deze stad. Er staan in het park 49 bronzen stieren en 3 bronzen cowboys. De reden waarom is een eerbetoon aan de cattle drives langs de Shawnee Trail uit de 19e eeuw: dit is één van de eerste en meest oostelijke routes, waarbij Texas Longhorns van Austin, naar Waco en Dallas werden gedreven.

Voor meer informatie over stadspark Pioneer Plaza kunt u terecht op de website van de Texas Tree Foundation.

Gas Monkey Bar n’ Grill

U kunt het gelijknamige programma wel of niet kennen. Hoe dan ook, ga een hamburger eten bij Gas Monkey Bar n’ Grill. De burgers zijn verrukkelijk, maar de patat is misschien nog wel lekkerder. Het restaurant organiseert buiten live optredens en is absoluut de moeite waard om een hapje te gaan eten.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het restaurant Gas Monkey Bar n’ Grill.

Forth Worth Stockyards Historic District

Forth Worth is eigenlijk een voorstad van Dallas, maar is zeker een bezoekje waard als u dan toch in de buurt bent. Het is echt een typische Texaanse stad met saloons, steakhouses en winkels met allerlei cowboyartikelen. Start met uw bezoek bij Forth Worth Stockyards Visitor Center, want hier kunnen ze u precies vertellen wat er allemaal te beleven valt in Forth Worth.

Cowboys drijven bijvoorbeeld twee keer per dag hun vee over Exchange Avenue, er worden vaak rodeo’s en Wild West-shows georganiseerd en u kunt er ook interessante musea over de historie van de cowboys bezoeken.

Uitgaan bij Billy’s Bob Texas

Voor het uitgaan in Dallas moet u bij ‘Billy’s Bob Texas’ zijn. Het is een enorme honky tonk, waarmee een Texaans uitgaanscomplex wordt bedoeld. Wat u hier kunt doen is onder andere eten, drinken, poolen, line dancen en genieten van te gekke optredens. Uiteraard kunt u hier ook de rodeo’s bewonderen. Dit uitgaanscomplex mag absoluut niet ontbreken tussen de bezienswaardigheden van Dallas!

Bent u toevallig nu op zoek naar een rondreis in of door het mooie Dallas? Dan bent u ook bij Amerika Rondreizen aan het juiste adres, want wij bieden u tevens prachtige rondreizen in Dallas aan!

Travelactive - School