'The world of Disney' Orlando

Orlando wordt ook wel dé Fun Capital of the World genoemd. Wanneer u er nog nooit bent geweest, vraagt u zich waarschijnlijk direct af waarom, maar de naam werd gegeven aan de stad toen steeds meer pretparken zich vestigden in Orlando. Hier kunt u Walt Disney World vinden, maar ook Universal Studios of wat kleinere pretparken als het CoCo Key Water Resort. Wij gaan zeker niet ontkennen dat een bezoek aan deze pretparken tot dé hoogtepunten van Orlando behoren, maar we gaan ook proberen om u kennis te laten maken met een paar minder bekende bezienswaardigheden. Ontdek wat er zoal te doen is in Orlando met deze top 10 bezienswaardigheden die Amerika Rondreizen u geeft!

  1. Een bezoek aan Harry Potter World in Universal Studios

Een van de hoogtepunten als u in Orlando bent is het bezoeken van de Harry Potter World. In de maar liefst twee pretparken waarvan Universal Studios de eigenaar is, is een groot gedeelte nagebouwd uit zowel de boeken als de films van Harry Potter. Zo is er bijvoorbeeld een echte Hogwarts trein, kunt u er boterbier drinken, zijn er toverstaffen te koop en kun je attracties in waarin het net lijkt alsof u zich in Harry Potter bevindt. Wanneer u vroeger (en nog steeds) fan bent van de boeken en/of films, kunt u dit echt niet missen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Universal Studios.

  1. Een Airboat Ride maken in het Everglades natuurgebied rondom Orlando

Eveneens rondom Orlando kunt u nog een stuk terugvinden van de Everglades en net als in de omgeving van Miami, kunt u hier ook hele gave Airboat Rides maken! Dit is een boot met achterop een enorme propeller die de motor moet voorstellen. Hij voert u een moerassig gebied in om vervolgens op zoek te gaan naar onder andere krokodillen, slangen en vogels. Heel erg gaaf om zoiets in het echt te zien, aangezien u in Nederland zoiets niet zomaar kunt tegenkomen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Airboat Rides.

  1. Met Micky Mouse op de foto gaan in Walt Disney World

 In Orlando kunt u maar liefst vier(!) Walt Disney World pretparken ontdekken. U leest het inderdaad goed, er zijn vier pretparken; Magic Kingdom (Disneyland zoals in Europa, beetje vergelijkbaar met Disneyland Parijs), Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s (zoiets is er ook in Parijs) en ten slotte het laatste park: Disney’s Animal Kingdom. Wat betreft de waterparken zit u hier ook goed, daar zijn er in Orlando twee van te vinden. Om een lang verhaal kort te maken: u begrijpt zeker dat u in Orlando meer dan goed naar Walt Disney World toe kunt gaan. In de parken vindt u onder andere achtbanen, attracties die te vergelijken zijn met de welbekende Disney films, spookhuizen en op sommige plekken kunt u ook nog een meet & greet doen met een bekend Disneyfiguur. Een van de hoogtepunten is ook de parade, waarbij verschillende Disneyfiguren het beroemde Disney kasteel passeren.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Walt Disney World.

  1. De nacht doorbrengen in een van de geweldige hotels in Orlando

In Orlando kunt u heel veel geweldige hotels vinden en hierin eveneens natuurlijk de nacht doorbrengen. Zo is er het Lake Buena Vista Resort Village & Spa waar u niet alleen fijne appartementen kunt huren, maar is er in de achtertuin ook een enorm zwembad te vinden met een piratenschip waarin een glijbaan is verwerkt. Ontbijt zit bij het hotel alleen niet inbegrepen, echter is wel in de buurt van het hotel een kleine supermarkt waar u gewoon uw avondeten en ontbijt kunt halen. Bij Lake Buena Vista Resort Village & Spa kunt u trouwens ook gebruikmaken van de gratis shuttlebus naar Walt Disney World.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Lake Buena Vista Resort Village & Spa.

Een ander leuk hotel om te verblijven in Orlando is het CoCo Key Hotel & Water Resort die in de buurt van Universal Studios ligt en dus is het ideaal om hier te verblijven, wanneer u van plan bent om bijvoorbeeld de Harry Potter World te bezoeken. Maar u kunt hier eveneens gebruikmaken van het naastgelegen waterpark dat onderdeel is van het hotel. Het park bestaat uit verschillende kleine zwembaden en grote glijbanen. Ook leuk om te verblijven dus als u een dagje in het hotel blijft!

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het CoCo Key Hotel & Water Resort.

  1. Een ballonvlucht over Orlando maken met goed weer (’s morgens vroeg)

Mocht u in Orlando zijn wanneer het heerlijk weer is, moet u zeker een ballonvlucht maken over Orlando, de omliggende pretparken en natuurgebieden. Het is absoluut een ontzettend gave ervaring om dit alles van bovenaf te kunnen bewonderen.

Voor alle actuele prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Orlando Balloon Rides.

  1. Sea World Orlando

In Sea World Orlando maakt u kennis met de bewoners van de zeebodem. Dit familiepark biedt onderdak aan een aantal spectaculaire waterattracties, maar u kunt hier ook zeedieren van dichtbij bekijken, onder andere haaien, pinguïns, dolfijnen en orka’s. In het park vindt u verder angstaanjagende wildwaterbanen en achtbanen en aquariums en bassins vol met dieren, maar u kunt er natuurlijk ook plaatsnemen op de tribune voor een spetterende watershow. Een bezoek aan Sea World is niet zonder onenigheid, bedenk u goed of u dit attractiepark echt wil bezoeken.

Voor alle actuele openingstijden,  prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Sea World Orlando.

  1. WonderWorks

WonderWorks is een opmerkelijke attractie, dat te herkennen is aan het gebouw dat op zijn kop ligt. Volgens de legende was het pand ooit een geheim onderzoekslaboratorium op een afgelegen eiland in de Bermuda Driehoek, maar tijdens een mislukt experiment werd het gebouw door een tornado opgetild en kwam het duizenden kilometers verderop op zijn kop terecht. Dit gebouw doet absoluut iets met uw verbeelding. WonderWorks is een combinatie van een attractiepark en een wetenschapsmuseum, en bestaat uit aparte zones waar u wetenschappelijke proefjes kunt doen en unieke natuurverschijnselen kunt bewonderen. Tot de attracties behoren onder andere een laser arena, een 4D simulator en een indoor touwenparcours.

Voor alle actuele openingstijden,  prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van WonderWorks.

  1. International Drive

International Drive, eveneens I-drive genoemd, is de belangrijkste straat van Orlando en vormt het kloppend hart van de hele stad. Langs deze verkeersader kunt u vrijwel alle conferentiecentra, vestigingen van fastfoodketens, grote hotelketens, attractieparken en ook hét uitgaansgebied van Orlando vinden. Het draait hier echter niet enkel om de grote namen, u kunt hier ook iets de minder bekende attractieparken en het reuzenrad van Orlando bezichtigen. Verder kunt u op International Drive perfect winkelen, want u hebt hier twee gigantische outlet malls voor goedkope merkkleding tot uw beschikking.

  1. Legoland Florida

Natuurlijk kennen we Legoland in Europa dat in Kopenhagen is gevestigd, maar eveneens het park in Florida is het bezoeken waard. Het park ligt op in totaal drie kwartier rijden van Orlando en is daarmee een uitstekende bestemming voor een dagtripje, maar u kunt er eventueel ook een nacht doorbrengen in een van de hotels. Het park heeft verschillende attracties te bieden en heeft daarnaast ook nog een groot waterpark met verschillende zwembaden en glijbanen. Op het programma staan diverse shows en voor de allerkleinsten is er een aparte Duplo-afdeling te vinden. Het speelgoed zelf mag natuurlijk ook niet ontbreken, en u kunt hier poppetjes ruilen en uw eigen creaties met de aanwezige legostenen bouwen.

Voor alle actuele openingstijden,  prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van Legoland Florida.

  1. Parken in Orlando

Orlando kent naast alle pretparken en attracties ook nog diverse stadsparken, waaronder Lake Eola Park. Dit park is vooral bekend vanwege de fontein die in de avond van kleur verandert. Liefhebbers van de botanische tuinen moeten naar de Harry P. Leu Gardens en de Boak Tower Gardens in het nabijgelegen Lake Wales.

Voor alle actuele openingstijden,  prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Harry P. Leu Gardens en de website van de Boak Tower Gardens.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in Orlando ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze Fun Capital of the World móet boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in Orlando aan!

SNP Natuurreizen - Verenigde Staten