Dé geboortestad van Amerika: Philadelphia

Philadelphia staat bekend als dé stad van de onafhankelijkheid en is onder meer beroemd vanwege zijn Phily Cheesesteaks en de Rocky Steps. Wellicht is het niet de eerste stad waar u aan denkt wanneer u een reis boekt naar Amerika, maar Philadelphia is wel absoluut de moeite waard om te bezoeken! Philadelphia is ongetwijfeld ook één van de meest historische steden van de States. Zo is hier de ‘Declaration of Independence’ ondertekend en is hier één van de allereerste gevangenissen ooit gevestigd. Daarnaast kunt u hier nog de meest schattige koloniale Britse straatjes én een heleboel creativiteit ontdekken. Ontdek onderstaande top 10 bezienswaardigheden die Amerika Rondreizen u geeft van deze charmante stad.

  1. Independence Hall & Liberty Bell

U kunt er bijna niet omheen wanneer u zich in Philadelphia bevindt, de Independence Hall en Liberty Bell. Dit is dé plek waar op 4 juli 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheid werd getekend en eveneens de Amerikaanse Grondwet werd opgesteld. Philadelphia is absoluut heel belangrijk geweest in de geschiedenis van de VS. De Liberty Bell staat hier ook symbool voor en is daarnaast een icoon voor vrijheid over het algemeen.

Voor alle actuele openingstijden,  prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Independence Hall en de website van Liberty Bell.

  1. Meer leren over Amerika en Philadelphia tijdens een tour over ‘the Historic Mile’

Deze stad kent een heleboel geschiedenis. Veel mensen kennen uiteraard de Independence Hall en Liberty Bell, maar er is nog zoveel meer te zien in Philadelphia. De beste manier om alles te bekijken is door middel van een guided walking tour langs de meest historische plaatsjes via ‘The Historic Mile’. Dit geldt ook voor als u meer te weten wil komen over deze stad, dan raden wij u een wandeling met de Phily Tour Hub zeker aan. De gids kan u heel veel vertellen en u komt tijdens zo’n tour eveneens eerder langs fotogenieke en bijzondere plekken zoals Elfreth’s Alley (dit is een van de meest gefotografeerde straatjes van de hele stad), Betsy Ross House (volgens men is dit het huis waar naaister en vlaggenmaakster Betsy Ross de eerste Amerikaanse vlag maakte) en het Ben Franklins graf (een bekende Amerikaanse politicus en wetenschapper).

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Phily Tour Hub.

  1. Museum of the American Revolution

Wilt u nog meer te weten komen over de geschiedenis van Philadelphia? Dan mag u dit museum zeker niet overslaan. Een belangrijk onderdeel van de gehele Amerikaanse geschiedenis heeft zich namelijk in Philadelphia afgespeeld en het Museum of the American Revolution kunt u hier alles over vertellen!

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Museum of the American Revolution.

  1. Philadelphia’s Magic Gardens

Heeft u genoeg kennis toch zich genomen rondom de historie van Philadelphia en de Verenigde Staten? Dan is het tijd voor een flinke dosis creativiteit bij Philadelphia’s Magic Gardens. Hier kunt u bijzondere kunst vinden! Dit kunstwerkje is van kunstenaar Isaiah Zagar. Het is ontzettend kleurrijk en u kunt hier wel even losgaan voor wat Insta-kiekjes. U wandelt en kijkt hier eigenlijk naar een gigantisch mozaïek, wat een enorme verzameling is van borden, stukjes steen, fietswielen en flessen. U kijkt uw ogen in ieder geval uit in dit kleurrijke doolhof.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Philadelphia’s Magic Gardens.

  1. Eastern State Penitentiary

De Eastern State Penitentiary is een absolute must-see in Philadelphia die u echt niet kunt overslaan. Veel gevangenissen over de hele wereld zijn geïnspireerd op deze gevangenis en daarbij konden ooit bekende criminelen als Al Capone en ‘Slick Willie’ dit hun thuis noemen. Wat deze gevangenis zo uniek maakt, is dat alles nog in originele staat te vinden is, wat het gevoel nog groter maakt. Het is aan te raden om een audio of guided tour te doen, zodat u het verhaal achter de gevangenis nog beter leert kennen.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Eastern State Peniteniary.

  1. Reading Terminal Market

Philadelphia heeft een rijke geschiedenis, maar de stad kent ook een overheerlijke keuken. Foodliefhebbers kunnen hier absoluut hun hart ophalen en genieten van de heerlijke lekkernijen die deze stad te bieden heeft. Een van de beste plekken hier om naartoe te gaan is de Reading Terminal Market. Dit is een overdekte foodhall waar u uw smaakpapillen op volle toeren kunt laten draaien. Er zijn hier verse donuts en uiteraard de bekende Phily Cheesesteaks te vinden, er is hier werkelijk voor ieder wat wils! Alle lokale specialiteiten die de stad te bieden heeft, kunt u hier ontdekken.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van de Reading Terminal Market.

  1. Philadelphia Museum of Art

Dit is een wereldwijd bekend museum waar u meer dan tweehonderd galerijen met kunst uit Azië, Europa en Latijns-Amerika kunt vinden. Het is een spectaculair gebouw, waar u eveneens de bekende ‘Rocky Steps’ kunt vinden die hun beroemdheid te danken hebben aan de film ‘Rocky’. Verder vindt u beneden aan de trappen, een beetje verstopt tussen de bomen, het ‘Rocky Statue’. Ondanks dat het slechts een standbeeld is, staan toeristen constant in de rij om een foto te maken met dit bekende boegbeeld.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Philadelphia Museum of Art.

  1. LOVE sign in het Love Park Philadelphia

Eén van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Philadelphia is toch wel Love Park waar een heel groot kunstwerk staat, dat is gemaakt van de letters die het woord LOVE vormen. Dit park vindt u middenin Philadelphia en is gemaakt door Robert Indiana.

  1. Please Touch Museum

Veel mensen vragen zich af waarom wij niet zo’n museum in Nederland hebben. De naam zegt het al ‘Please Touch’. Als u met uw kinderen bent kunnen ze zich hier helemaal uitleven, van een grote auto waar ze in kunnen klimmen tot een mini ziekenhuis waar de pop een MRI scan kan krijgen. Er is zelfs een echte supermarkt waar ze boodschappen kunnen doen en bootjes op het water waarmee ze kunnen spelen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Er worden hier workshops georganiseerd voor de kids, maar u kunt ook gerust een rondje meedraaien in een oud carrousel. Ideaal voor een dag waarop het bijvoorbeeld slecht weer is.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Please Touch Museum.

  1. Hershey Park & Chocolate World

Het is waarschijnlijk de droom van iedere vrouw: je wanen in een wereld vol met chocolade. Niet ver van Philadelphia kan deze droom daadwerkelijk uitkomen. Er bevindt zich hier praktisch een wereld vol suiker genaamd Hershey. Het is de thuisbasis van Amerikaans populairste chocolademerk Hershey’s. Er is hier werkelijk van alles te beleven.

Een heel pretpark vol met achtbanen en spectaculaire ritjes is Hershey Park, maar voor het echte ervaren, maken en proeven van de chocolade moet u toch echt bij Chocolate World zijn. Er zijn hier diverse ervaringen te boeken, van een tour door de stad Hershey en de fabriek, een 4D-belevenis van chocolade tot uiteraard een chocoladeproeverij. U kunt hier zelf een complete Hershey’s reep maken. Overal in Hershey kunt u heerlijk genieten van de chocolade. De kans is dus zeer aanwezig dat u met buikpijn weer naar huis gaat.

Voor alle actuele openingstijden, prijsinformatie en het adres verwijzen wij u graag door naar de website van het Hershey Park en de Chocolate World.

Bent u na het lezen van deze bezienswaardigheden in Philadelphia ervan overtuigd dat u een rondreis in of door deze historische stad móet boeken? Dan bent u bij Amerika Rondreizen zonder twijfel aan het juiste adres, want wij bieden u eveneens geweldige rondreizen in Philadelphia aan!

Travelactive - School